Technische Unie

Technische Unie Amsterdam

Logistics

Over Technische Unie

Technische Unie B.V. is de grootste technische groothandel van Nederland met een voorraad van ruim 280.000 artikelen van meer dan 1.200 leveranciers wereldwijd. Hieronder vallen installatiematerialen op het gebied van elektrotechniek, verlichting, gereedschap, sanitair, verwarming en klimaattechniek. Deze worden verscheept naar klanten die actief zijn in de installatiebranche, industriële sector, (semi-)overheid en detailhandel.

In het kader van duurzame beleidsvoering gaat Technische Unie kritisch om met zijn personeel en middelen. Zo rijden de vrachtwagens slimmere routes door goede ketensamenwerking, waardoor er minder lege vrachtwagens op de weg rijden. Bovendien rijdt een gedeelte van het wagenpark voor een deel elektrisch of hybride, wat natuurlijk ten goede komt aan het milieu. Daarnaast zijn alle verkooppunten van de Technische Unie voorzien van ‘Wecycle’ inzamelstraten, waar klanten hun elektrisch afval kwijt kunnen.

Onze uitdaging

Technische Unie verzocht Sprinx de gasconsumptie in het overslagpunt aan de Donauweg in Amsterdam te verlagen. Dit depot van een hectare groot wordt ’s nachts bevoorraad, zodat de bestellingen overdag direct bij de klant geleverd kunnen worden.

Het warehouse maakt gebruik van vijf gasgestookte heaters, vier in de hal en één in een apart magazijn. Na een maatwerk-opname ter plaatse door Sprinx bleek dat er gegarandeerd minimaal 25% gas bespaard kon worden met het Vickers EMS. Door de heaters met elkaar te verbinden en intelligent aan te sturen, besparen ze gas. Het systeem werd er geïnstalleerd in november 2013.

Meer gas bespaard dan verwacht

In het jaar 2014 heeft het Vickers EMS voor Technische Unie na graaddagencorrectie 39% gas bespaard ten opzichte van het verbruik vóór de installatie. Het Vickers EMS heeft daarmee de gegarandeerde besparing ruim overtroffen. Tevens is de CO2-footprint afgenomen met zo’n 22.000 kg. Sprinx verwacht dat het Vickers EMS de komende winter meer gas zal besparen ten opzichte van de besparing in 2014.

Gasverbruik Technische Unie Amsterdam

NB: Omdat het verbruik van de heaters weersafhankelijk is, corrigeert Sprinx de besparing op basis van de gemiddelde buitentemperatuur van de betreffende periode, de zogeheten graaddagen. Dat geeft een realistisch beeld van wat het Vickers EMS daadwerkelijk heeft bespaard.

“De resultaten zien er goed uit, was de investering waard. Met het Vickers EMS heb ik controle over het stookgedrag in ons overslagpunt te Amsterdam.”

Theo Peperkamp, Gebouwbeheerder Technische Unie

Besparingen

39% Besparing
17.448 m3 Gas
31.058 kg CO2
1.67 jaar Terugverdientijd

Meer weten over Logistics?

Ben je overtuigd van Logistics of wil je meer informatie? Bel ons dan op 010 - 225 06 00, vul het contactformulier in of stuur een mail.

Bel ons op +31 (0)10 225 06 00 of klik hier