Marktsegmenten

 

In 2050 is heel Nederland klimaatneutraal. Een enorme transformatie, waar de meeste bedrijven voorlopig nog niet op voorbereid zijn. Bovendien zal je als bedrijf fors moeten gaan investeren in een duurzame infrastructuur. Een grote uitgave die pas op de lange termijn is terugverdiend, want zelf energie opwekken is niet goedkoop.

 

Efficiënt vanaf vandaag!

Gelukkig kunnen wij je helpen. Wij zorgen er met onze expertise voor dat jouw gebouw geen energie meer verspilt en vanaf nú zo efficiënt en zuinig mogelijk energie gebruikt. Zo loop jij met de juiste tools voorop in de overgang. En creëer je de financiële ruimte om te investeren in toekomstige duurzame energie.

 

Wie is Sprinx? Leer onze kracht kennen.

Sprinx is dé expert in Energy Efficiency, de eerste stap van de Trias Energetica. Onze engineers zijn specialisten in energie-optimalisatie en zorgen dat je vanaf dag één energie bespaart. Zonder ook maar één cent te investeren! Lees meer over onze werkwijze

 

Zakelijke vastgoedmarkt Hotels Logistieke sector Zorgsector Winkelcentra

Waarom wij voor jou net dat stapje verder kunnen gaan.

 • Wij zijn een aanvulling op jouw business. Wij begrijpen dat jij je het liefst bezighoudt met jouw passie, en niet met energie. Maar met onze inzet maak je van energie een asset in plaats van een kostenpost. Onderaan de streep verdien je er zelfs geld op!
 • Onze expertise ligt bij advies én uitvoering. Daarom kijken wij met andere ogen naar jouw pand. Niet alleen naar de technische apparatuur, maar ook naar de bouw, de behoeften van de gebruikers, de indeling van de ruimtes en relevante wet- en regelgeving. Ieder gebouw is uniek en wij geven graag elk gebouw de aandacht die het nodig heeft. Daar pluk je direct de vruchten van.
 • Je hoeft niets te investeren. Sterker nog je verdient geld! Betaal ons uit je exploitatiekosten (energiebudget) en wij garanderen dat je je inleg terugverdient. En daar zijn we ook transparant in, met uitgebreide rapportages. Meten is weten, niet alleen voor ons, maar vooral voor jou!

Wetgeving

EBS-systeem verplicht vanaf 1 januari 2018

EBS-systeem verplicht vanaf 1 januari 2018, wat betekent dit voor jou?

Sinds 1 januari 2018 zijn Energieregistratie en Bewakingssystemen (EBS) verplicht voor bedrijfstakken waarbij klimaatinstallaties de oorzaak zijn van het energieverbruik. Uit recent ECN-onderzoek blijkt dat 70% van deze installaties niet optimaal functioneren. Doe de check voor jouw bedrijf. > Lees meer

EBS-systeem verplicht vanaf 1 januari 2018

De EED: hoe staat het ervoor?

In 2012 stelde het Europees Parlement de Richtlijn Energie-Efficiëntie op, ofwel de Energy Efficiency Directive (EED), om het Europese energiebeleid te versnellen. Deze richtlijn verplicht alle grote ondernemingen* in Nederland tot het (laten) uitvoeren van een vierjaarlijkse energie-audit. Alle energiebesparende maatregelen die zich binnen vijf jaar terugverdienen moeten verplicht worden uitgevoerd. > Lees meer

De grootste misvattingen over Sprinx

 • ‘Energie besparen kost geld’
  Onjuist! Met onze SEE-dienst richten wij ons altijd eerst op het laaghangende fruit. Dit zijn energiebesparende maatregelen die wel geld opleveren maar jou niets kosten. Zo bespaar je al snel 17%! Natuurlijk kunnen extra investeringen een hogere besparing opleveren (30% of zelfs meer), maar zelfs dan zijn de terugverdientijden vaak niet hoger dan 3 jaar.
 • ‘Het binnenklimaat lijdt onder energiebesparing’
  Ook dit is een hardnekkige fabel. Onze engineers stemmen het binnenklimaat juist af op de weersomstandigheden. Zo blijft het in de zomer koel en in de winter warm. Daarnaast zorgen we dat er geen apparaten en installaties tegen elkaar inwerken of aan blijven staan op het moment dat het niet nodig is, na werktijd bijvoorbeeld. Hiermee voorkomen we verspilling én verbeteren we het comfort.
 • ‘Sprinx vervangt mijn onderhoudspartij’
  Het komt wel eens voor dat wij worden aangezien als onderhoudspartij. Dit is echter niet waar: wij richten ons volledig op energie efficiëntie, dit doen wij middels softwarematige aanpassingen. Aan installatiebeheer en onderhoud doen wij verder niets. Wél werken wij nauw samen met de onderhoudspartij en zorgen wij er altijd voor dat zij op de hoogte zijn van onze werkzaamheden.
 • ‘Energie besparen is complex en tijdrovend’
  Wij zijn specialisten. Met onze inspanningen zie je vanaf dag 1 resultaat, wij noemen het onze ‘Sprinx SEE-garantie’. Ook houden wij het gehele proces transparant. We betrekken je er graag bij en geven je alle handvatten en kennis die je nodig hebt om langdurig een efficiënter bestaan te leiden. SEE maakt de overstap naar duurzaam eenvoudiger, goedkoper en sneller!