Over Sprinx

Sprinx is in 2009 opgericht met het doel energiebesparing te realiseren. Duurzaamheid, innovatie en service verlenen staan centraal in al onze activiteiten.

Stijgende energieconsumptie en de toenemende CO2-uitstoot hebben een enorme invloed op het milieu. Mede dankzij technologische ontwikkelingen en innovatieve producten zijn er mogelijkheden om de energieconsumptie binnen gebouwen te beperken. Energiebesparing is blijvend kostenverlagend, nu en op langere termijn.
Sprinx gaat voor jou nog een stap verder. 

Creating energy by saving energy

Wij investeren in duurzame oplossingen met een korte terugverdientijd en met direct resultaat, namelijk kostenbesparing op uw energieverbruik. Dit voeren wij uit met onze innoverende dienstverlening Sprinx Energy Efficiency (SEE), realtime energiemonitoringssysteem Eniscope en producten Cheetah Energy Control en Vickers Energy Management System. Naast dat wij aanzienlijke besparing garanderen op je energiekosten, verduurzamen en optimaliseren wij je gebouw en technische installaties. 

Sprinx is actief door geheel Europa en de Verenigde Arabische Emiraten.

Onze missie

Sprinx heeft als missie een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan een duurzame wereld door de meest toonaangevende en innovatieve dienstverlener te worden op het gebied van energiebesparende oplossingen, met maximaal rendement voor de bestaande gebouwde omgeving. Dit doen wij met kwalitatieve, duurzame en betrouwbare producten en diensten.

Onze opdrachtgevers ervaren Sprinx als ‘Best in Class’ door onze vernieuwende en professionele ideeën, gegarandeerde resultaten, persoonlijke benadering, no-nonsense mentaliteit en hoge servicegraad. 

Sprinx en MVO

Bij Sprinx vinden we het vanwege ons duurzame karakter erg belangrijk om op een maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen en zo bij te dragen aan een meer duurzame wereld.

Wij beschouwen het beperken van het fossiele brandstofgebruik als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. De beschikbaarheid van fossiele brandstoffen is niet oneindig; met onze dienstverlening zullen wij er alles aan doen om deze zo lang mogelijk beschikbaar te maken en houden voor onze volgende generaties.

Kinderen zijn de toekomst

We reserveren fondsen voor met name goede doelen die zich inzetten voor kinderen. Kinderen zijn immers de toekomst!

Daarnaast initieert eigenaar Frank Bosch jaarlijks een bedrijventoernooi (Mini BedrijvenToernooi) om geld in te zamelen voor Metakids, een stichting die zich inzet voor kinderen met stofwisselingziekten. Klik hier voor meer informatie over Metakids.

Onze toegevoegde waarde

  • Wij hebben duurzaamheidscriteria benoemd voor al onze interne processen zoals mobiliteit, huisvesting, drukwerk en kantoorinrichting. Dit houdt in dat al onze activiteiten worden beoordeeld op energiebeperking en CO2-uitstoot. Zo beperken we onze reisbewegingen en vervoeren we energiezuinig om de uitstoot van schadelijke stoffen voor het milieu te beperken;
  • Sprinx is innovatief en inspirerend door de gedrevenheid van de medewerkers. Daarom stimuleren wij de persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze collega’s;
  • Wij focussen ons niet alleen op de traditionele bedrijfsdoelstellingen zoals winst maken; winst zien wij ook in het bijdragen aan een meer duurzame wereld. Daarom investeren wij doorlopend in duurzame energieprojecten, én helpen wij klanten die geen middelen hebben om te investeren in hun gebouwen door er zelf in te investeren.