Logo Intervest Offices & Warehouses

Intervest Offices & Warehouses (België)

Vickers EMS

Over Intervest Offices & Warehouses

Intervest Offices & Warehouses is een vastgoed-investeerder uit het Belgische Berchem. Het bedrijf heeft een portefeuille met kantoorgebouwen en logistieke panden en een totale bezettingsgraad van 90%. Naast het louter verhuren van oppervlakte biedt Intervest zijn klanten ook Turn Key concepten aan. Aspecten als inrichting en facilitair beheer vallen daarmee ook onder zijn dienstverlening.

Intervest heeft uitgebreide duurzaamheidsmaatregelen getroffen voor zijn panden. Zo worden alle gebouwen BREEAM-in-use gecertificeerd. Dit houdt in dat deze zijn gekeurd op bedrijfsvoering en beheer, bouwfysische aspecten en op de functie van het gebouw. Andere maatregelen betreffen betere isolatie ten behoeve van warmtebehoud, afvalscheiding en (zuinige) verlichting middels het plaatsen van LED- en T5-lampen.

Onze uitdaging

CEVA Logistics behoort tot de top van de internationale supply chain managementbedrijven en heeft afzet in maar liefst 160 landen. Eén van de warehouses van CEVA, gelegen in Boom, is in beheer van Intervest. In het distributiecentrum hangen 22 heaters, verspreid over twee hallen. Een maatwerk-opname door Sprinx wees uit dat efficiëntere aansturing van deze heaters een gasbesparing zou opleveren van minimaal 25% met een terugverdientijd van 1,3 jaar. Het Vickers EMS is geïnstalleerd op 24 december 2014.

Investering door eigenaar, besparing voor huurder

Intervest was in 2014 onze eerste klant die in het Vickers EMS heeft geïnvesteerd voor een van zijn huurders – in dit geval eindgebruiker CEVA. Hoewel Intervest niet direct de gasbesparing geniet, vond hij het systeem op het gebied van duurzaamheid en kostenreductie zodanig van toegevoegde waarde dat hij het in deze vestiging heeft laten plaatsen. Middels een additionele bijdrage behoudt CEVA de volledige besparing op het gasverbruik en heeft Intervest een tevreden huurder en een duurzamer pand.

De besparing komt één jaar na installatie uit op een reductie van het gasverbruik van 31%, na graaddagen-correctie. Dat is een besparing van 554 MWh gas, oftewel ruim 56.000 m3. Deze resultaten zorgen ervoor dat het systeem zich in een kleine 15 maanden terugverdient; één maand sneller dan initieel was gecalculeerd. Momenteel is Intervest in gesprek met zijn andere logistieke huurders om hun panden ook van het Vickers EMS te voorzien.

Gasverbruik Intervest Offices & Warehouses (IOW)

NB: Omdat het verbruik van de heaters weersafhankelijk is, corrigeert Sprinx de besparing op basis van de gemiddelde buitentemperatuur van de betreffende periode, de zogeheten graaddagen. Dat geeft een realistisch beeld van wat het Vickers EMS daadwerkelijk heeft bespaard.

CEVA Boom

“Ik ben zeer positief over het systeem omdat het eenvoudig en gebruiksvriendelijk is. De uitvoering en opvolging vanuit Sprinx was klasse. Bovendien is de huurder ook zeer tevreden, en dat is waar het uiteindelijk om draait!”

Stéphane Wauters, Property Manager Intervest Offices & Warehouses

Besparingen

31% Besparing
554 MWh Gas
102.518 kg CO2
1.26 jaar Terugverdientijd

Meer weten over Vickers EMS?

Ben je overtuigd van Vickers EMS of wil je meer informatie? Bel ons dan op 010 - 225 06 00, vul het contactformulier in of stuur een mail.

Bel ons op +31 (0)10 225 06 00 of klik hier