Logo Hilton Royal Parc Soestduinen

Hilton Royal Parc Soestduinen

Leisure

Over Hilton

Het Hilton Royal Parc Soestduinen is gelegen in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Het hotel is onderdeel van Hilton Hotels & Resorts (Hilton), wat op zijn beurt behoort tot het Hilton Worldwide concern. Met meer dan 550 hotels verspreid over 82 landen is Hilton een van de meest bekende internationale hotel- en resortketens.

Als een van de toonaangevende spelers binnen de hospitality branche neemt Hilton grote verantwoordelijkheid voor de zorg van onze leefomgeving. Onder de noemer Travel with Purpose creëert Hilton Worldwide waarde voor zijn stakeholders op vier gebieden: het bieden van mogelijkheden waarin mensen zich als individu kunnen ontplooien; het versterken van de band met de gebieden waarin Hilton Worldwide opereert; het vieren van reizen en culturele diversiteit; en het waarborgen van duurzaamheid in het gebruik van natuurlijke grondstoffen.

Onze uitdaging

In de hoofdkeuken van het 4-sterrenhotel stonden de ventilatoren 24 uur per dag aan, maar een technische opname wees uit dat dit onnodig was. Hilton Royal Parc Soestduinen was daarom enthousiast over de implementatie van Cheetah in de keuken. Bovendien was het management al bekend met Cheetah vanwege de bewezen resultaten die het systeem heeft gerealiseerd in andere Hilton hotels. Het systeem is op 16 oktober 2015 opgeleverd.

Vlak na installatie werd geconstateerd dat er onvoldoende afzuigcapaciteit in de keuken was. De ondergrens van het motortoerental werd daarom bijgesteld van 40% naar 50%, zodat er ook op de momenten dat er weinig kookactiviteit plaatsvond voldoende werd afgezogen. Rook, stoom en etensgeuren bleven daardoor niet langer in de keuken hangen. Met de nieuwe aanpassing verbeterde het werkklimaat in de keuken van Hilton Royal Parc Soestduinen én bespaarde het jaarlijks bijna 140.000 kWh energie. Dat komt neer op 47% elektra en 26% verwarmde lucht ten opzichte van het oude verbruik. De besparing op CO2-uitstoot is daarmee bijna 38.000 kg. Met deze resultaten is het systeem terugverdiend binnen 14 maanden. Ondanks de technische aanpassing komen de resultaten nagenoeg overeen met de gecalculeerde besparingen. Het hotel is dan ook erg tevreden over de prestaties van het systeem.

Toerental motor Hilton Soestduinen

NB: De elektriciteitsbesparingen slaan op het hele jaar, de besparingen van de verwarmde lucht gelden alleen voor het stookseizoen.  

Hilton Royal Parc Soestduinen

“Alle werkzaamheden zijn netjes besproken met de diverse betrokken afdelingen waardoor de overlast tot een minimum is beperkt. Het werk is keurig afgeleverd en tot in de detail afgewerkt, onze oprechte complimenten naar de service van Sprinx!”

Technisch Manager Hilton Royal Parc Soestduinen

Besparingen

47% Elektriciteit
26% Verwarming
37.740 kg CO2
1.18 jaar Terugverdientijd

Meer weten over Leisure?

Ben je overtuigd van Leisure of wil je meer informatie? Bel ons dan op 010 - 225 06 00, vul het contactformulier in of stuur een mail.

Bel ons op +31 (0)10 225 06 00 of klik hier