Logo Le Royal Meridien Hamburg

Le Royal Méridien Hamburg (Duitsland)

Leisure

Over Le Méridien

Le Méridien Hamburg ligt aan de banken van het Alstermeer in het centrum van het Duitse Hamburg. Het hotel is onderdeel van Starwood Hotels and Resorts Worldwide. De keten, waartoe ook hotels als het Sheraton, het Westin en het W behoren, is een van ‘s werelds grootste hotel- en leisurebedrijven met meer dan 1025 eigendommen in 100 landen.

Starwood is zich al geruime tijd bewust van het milieu, en dat is merkbaar in de dagelijkse activiteiten. Als deel van het MVO-beleid van Starwood streeft Le Méridien Hamburg naar het inkopen van producten en materialen die ethisch zijn geproduceerd, recyclebaar zijn, energie-efficiënt zijn geproduceerd of streekgebonden zijn. Door middel van verschillende initiatieven en acties, zoals het reduceren van afvalverbruik, het terugdringen van waterafname en het zo min mogelijk uitstoten van CO2, maakt Le Méridien Hamburg het mogelijk om de negatieve externe effecten op mens en milieu zo goed mogelijk te beperken.

Onze uitdaging

In dit uiterst luxe 5-sterrenhotel draaide de keukenventilatie voorheen standaard op 100% en ging de afzuiging ’s nachts zelden uit. Sprinx kon na een technische opname garanderen dat de gemiddelde ventilatiecapaciteit naar 70% gebracht kon worden met Cheetah. Qua energie zou Le Méridien Hamburg daarmee 54% op elektra en 30% op verwarmde lucht besparen. De terugverdientijd was berekend op een kleine 11 maanden.

Omdat het hotelmanagement graag een terugverdiengarantie wilde, heeft Sprinx er in december 2014 elektriciteitsmeters geplaatst. Gedurende twee weken werd het elektraverbruik vóór en na de installatie van Cheetah gemeten en vergeleken. De resultaten na installatie kwamen nagenoeg overeen met de calculatie, waardoor Sprinx het management heeft kunnen overtuigen van de prestaties van het systeem.

Verwachtingen waargemaakt

Ruim een half jaar na installatie van het systeem blijkt Cheetah aan de verwachtingen te hebben voldaan. De grafiek laat zien hoe het systeem voor en na installatie heeft gepresteerd. Aan energie kan Cheetah jaarlijks ruim 178.000 kWh besparen en dat is omgerekend 57% elektra en 23% verwarming. Het management van Le Méridien Hamburg is zeer tevreden met de resultaten.

Motortoerental Le Méridien Hamburg

Le Méridien Hamburg is het 6e Starwood hotel in Duitsland waar Cheetah is geïnstalleerd.

NB: De elektriciteitsbesparingen slaan op het hele jaar, de besparingen van de verwarmde lucht gelden alleen voor het stookseizoen.  

Le Royal Mu00e9ridien Hamburg

“We hebben besloten vlak voor de installatie van Cheetah elektriciteitsmeters te laten plaatsen, zodat we precies het energieverbruik konden bijhouden voor en na implementatie. We stonden versteld van de grote verbruiksdaling in kWh van de keukenventilatie. Cheetah blijft goed presteren en we zijn we zijn blij met de resultaten.”

Andreas Kirsch, General Manager Le Méridien Hamburg

Besparingen

57% Elektriciteit
23% Verwarming
55.200 kg CO2
0.87 jaar Terugverdientijd

Meer weten over Leisure?

Ben je overtuigd van Leisure of wil je meer informatie? Bel ons dan op 010 - 225 06 00, vul het contactformulier in of stuur een mail.

Bel ons op +31 (0)10 225 06 00 of klik hier