Maritim Hotel Dusseldorf logo

Maritim Hotel Düsseldorf (Duitsland)

Cheetah Energy Control

Over Maritim

De Maritim Hotel Group is een Duitse hotelketen die 36 hotels in Duitsland bezit. Alle hotels binnen de groep zijn gespecialiseerd in vergader- en congresruimten. Bovendien hebben de meeste twee of meer restaurants waar de gasten van internationale en regionale delicatessen kunnen genieten.

Maritim zag al vroeg in dat zuinig gebruik van grondstoffen en hulpbronnen belangrijk is voor de toekomst voor onze samenleving. In 2010 ontwikkelde de hotelgroep daarom de ProUmwelt milieurichtlijnen. Om de doelstellingen te behalen, heeft Maritim maatregelen getroffen in de zes gebieden van duurzame ontwikkeling: energie, afval, water, winkelen, mobiliteit en personeel. Aan de hand van deze maatregelen zijn verschillende projecten opgezet die zich richten op innovatie in nieuwe en gerenoveerde gebouwen en verbetering van het dagelijkse leven. Alle Maritim hotels hebben sindsdien aanzienlijke vooruitgang geboekt met betrekking tot efficiënt energieverbruik. In het kader van ecologische optimalisatie heeft Sprinx het Cheetah Energy Control al in 7 Maritim hotels geïnstalleerd.

Maritim Hotel Düsseldorf

Het Maritim Hotel Düsseldorf is het grootste vergaderhotel van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het hotel biedt directe toegang tot de airport terminal, heeft 533 stijlvolle kamers en suites en een evenementcapaciteit van 5.000 mensen in 33 vergaderruimten.

Het Maritim Hotel Düsseldorf steunt en implementeert de milieurichtlijnen van de groep. Sprinx heeft er in februari 2015 het Cheetah Energy Control geïnstalleerd.

Onze uitdaging

Sprinx heeft Cheetah in 2 keukens geïnstalleerd: de open bistrokeuken en de hoofdkeuken. Het finetunen van Cheetah na installatie bleek echter nog een uitdaging. Het was namelijk zeer belangrijk dat de ventilatie in de open keuken dusdanig zorgvuldig werd afgesteld dat eventuele geuroverlast voor de gasten zou worden voorkomen. Bovendien moesten de toe- en afvoerventilatie optimaal worden gesynchroniseerd om een lichte vacuümdruk te creëren richting de lobby. Met de voorwaarde dat er geen tocht zou ontstaan. Ondanks deze uitdagingen heeft Sprinx de installatie naar volledige tevredenheid van de klant kunnen afronden.

Wat de Cheetah installatie vooral tot een succes bracht, was de uitstekende samenwerking tussen het hotelpersoneel en het Sprinx team. Door de snelle en betrouwbare feedback vanuit de keuken aangaande de ruimtetemperatuur en het klimaat kon Sprinx het systeem zonder problemen finetunen. Zo werd er een optimaal werkklimaat gecreëerd voor het keukenpersoneel en tegelijkertijd energie bespaard.

Motortoerental Maritim Dusseldorf

NB: De elektriciteitsbesparingen slaan op het hele jaar, de besparingen van de verwarmde lucht gelden alleen voor het stookseizoen.

Maritim Hotel Dusseldorf

“We zijn zeer te spreken over de energiebesparingen die dankzij Cheetah zijn gerealiseerd. De installatie gaf nauwelijks overlast en Sprinx scoorde goed met zijn betrouwbare klantenservice.“

Johann Prokscha, Technisch Manager Maritim Hotel Düsseldorf

Besparingen

52% Kosten
75% Elektriciteit
33% Verwarming
47% CO2
0.94 jaar Terugverdientijd

Meer weten over Cheetah Energy Control?

Ben je overtuigd van Cheetah Energy Control of wil je meer informatie? Bel ons dan op 010 - 225 06 00, vul het contactformulier in of stuur een mail.

Bel ons op +31 (0)10 225 06 00 of klik hier