Hilton The Hague

Hilton The Hague

Cheetah Energy Control

Over Hilton

Hilton Hotels & Resorts (Hilton) is onderdeel van het Hilton Worldwide concern. Hiertoe behoren ook hotels als het Waldorf Astoria en het Conrad. Met meer dan 550 hotels verspreid over 82 landen is Hilton een van de meest bekende internationale hotel- en resortketens.

Als een van de toonaangevende spelers binnen de hospitality branche neemt Hilton grote verantwoordelijkheid voor de zorg van onze leefomgeving. Onder de noemer Travel with Purpose creëert Hilton Worldwide waarde voor zijn stakeholders op vier gebieden: het bieden van mogelijkheden waarin mensen zich als individu kunnen ontplooien; het versterken van de band met de gebieden waarin Hilton Worldwide opereert; het vieren van reizen en culturele diversiteit; en het waarborgen van duurzaamheid in het gebruik van natuurlijke grondstoffen.

Onze uitdaging

Voor Hilton The Hague bleek het overstappen naar Cheetah een goede zet. Het luxueuze 5-sterrenhotel, gelegen in het historische centrum van Den Haag, beschikt over een ruime keuken met enkele en dubbele afzuigkap. Er kon vanwege overcapaciteit flink bespaard worden op elektriciteit en verwarmde lucht – respectievelijk 65% en 37%. Bovendien zou het intelligente systeem zichzelf in 1,18 jaar kunnen terugverdienen. Sprinx installeerde Cheetah in de keuken van het hotel in december 2014. Na installatie zakte de energieconsumptie vrijwel direct naar een veel lager niveau.

Minder verbruik bij minder kookactiviteit

Voordat Cheetah werd geïnstalleerd, stonden beide ventilatoren 20,5 uur per dag aan - dit komt overeen met 86 kWh. Er bleek echter maar een veel kleiner gedeelte van de dag behoefte te zijn aan de volle capaciteit van de ventilatoren. Na installatie van Cheetah nam het verbruik daarom af tot 22,5 kWh per dag, wat gelijk staat aan een besparing van 74%. De hoeveelheid verwarmde lucht liep tegelijkertijd terug met meer dan 40%. Het totaal aan besparingen kwam neer op 47% tijdens de meetperiode, wat betekent dat Sprinx de gegarandeerde besparing ruimschoots heeft overtroffen.

Toerental toe- en afvoerventilatoren Hilton The Hague

NB: De elektriciteitsbesparingen slaan op het hele jaar, de besparingen van de verwarmde lucht gelden alleen voor het stookseizoen.  

Hilton Den Haag

“Het Cheetah systeem heeft de door Sprinx beloofde besparingen absoluut waargemaakt. Ik kan niet anders zeggen dan dat we zeer tevreden zijn over de resultaten, de investering in het systeem was het meer dan waard. Het heeft bovendien het werkklimaat van het keukenpersoneel verbeterd.”

Rick de Jong, Technical Service Manager Hilton The Hague

Besparingen

74% Elektriciteit
41% Verwarming
39.537 kg CO2
1.18 jaar Terugverdientijd

Meer weten over Cheetah Energy Control?

Ben je overtuigd van Cheetah Energy Control of wil je meer informatie? Bel ons dan op 010 - 225 06 00, vul het contactformulier in of stuur een mail.

Bel ons op +31 (0)10 225 06 00 of klik hier