Hotel Des Indes The Hague

Hotel Des Indes

Cheetah Energy Control

Over Hotel Des Indes

Hotel Des Indes is gevestigd in Den Haag en behoort sinds 2003 tot ‘The Luxury Collection’, een onderdeel van Starwood Hotels and Resorts Worldwide. De keten, waartoe ook hotels als het Sheraton, Le Méridien en het W behoren, is een van ‘s werelds grootste hotel en leisure bedrijven met meer dan 1025 eigendommen in 100 landen. Dit oorspronkelijke stadspaleis opende in 1881 zijn deuren als hotel, waar het sindsdien koningen, staatslieden, vorsten en beroemdheden als gasten heeft mogen ontvangen.

Starwood is zich al geruime tijd bewust van het milieu, en dat is merkbaar in de dagelijkse activiteiten. Een historisch pand als dit vraagt om extra aandacht om zo milieubewust mogelijk te kunnen handelen. Als deel van het MVO-beleid van Starwood streeft Hotel Des Indes naar het inkopen van producten en materialen die ethisch zijn geproduceerd, recyclebaar zijn, energie-efficiënt zijn geproduceerd of streekgebonden zijn. Door middel van verschillende initiatieven en acties, zoals het reduceren van afval verbruik, het terug dringen van waterafname en het zo min mogelijk uitstoten van CO2, maakt Hotel Des Indes het mogelijk om de negatieve externe effecten op mens en milieu zo goed mogelijk te beperken.

Onze uitdaging

Toen Hotel Des Indes in 2010 werd geïntroduceerd met het Cheetah systeem, waren zowel het management als de Chief Engineer van het hotel groot voorstander van de installatie ervan. Overeengekomen was eerst een testperiode aan te gaan met het systeem. De resultaten van deze test waren zeer positief met energiebesparingen van meer dan 60% en een terugverdientijd van 1,25 jaar! De toevoer- en de afzuigventilator van het keukenventilatiesysteem van Hotel Des Indes zijn voor twee weken gemonitord. Een week zonder en een week met Cheetah Energy Control. Ook het energieverbruik van de verwarming die nodig is voor de handhaving van de inblaastemperatuur van 15°C werd gemonitord tijdens deze twee weken.

Toerental toe- en afvoerventilatoren Hotel des Indes

De grafiek toont het energieverbruik van de ventilatie en verwarming. Deze liggen met Cheetah beduidend lager dan voor inschakeling van het systeem. Voorheen draaiden de ventilatoren 24 uur per dag en verbruikten deze dagelijks 96 kWh aan elektriciteit. Dit is na inschakeling van het systeem gereduceerd tot gemiddeld 36 kWh per dag. De hoeveelheid geconditioneerde lucht is tevens aanzienlijk gedaald. De totale besparingen in de proefperiode waren meer dan 60% en hebben de berekeningen die in het offertetraject zijn gemaakt overtroffen. De General Manager van Hotel Des Indes zou verheugd zijn als andere Starwood Hotels de implementatie van het Cheetah systeem in hun hotel zouden overwegen.

NB: De elektriciteitsbesparingen slaan op het hele jaar, de besparingen van de verwarmde lucht gelden alleen voor het stookseizoen.

Hotel Des Indes The Hague

“Wij zijn verheugd met de resultaten van het Cheetah systeem. Na implementatie realiseerden wij vanaf de eerste dag een energiebesparing van 60%. Tevens is het werkklimaat voor ons keukenpersoneel aanzienlijk verbeterd.”

Pierre-Henri Bovsovers, General Manager Hotel Des Indes

Besparingen

62% Elektriciteit
70 % Verwarming
26.421 kg CO2
1.25 jaar Terugverdientijd

Meer weten over Cheetah Energy Control?

Ben je overtuigd van Cheetah Energy Control of wil je meer informatie? Bel ons dan op 010 - 225 06 00, vul het contactformulier in of stuur een mail.

Bel ons op +31 (0)10 225 06 00 of klik hier