Beekman Transport

Beekman Transport Logistics & Warehousing Apeldoorn

Vickers EMS

Over Beekman Transport

Beekman Transport Logistics & Warehousing B.V. is een veelzijdige logistieke dienstverlener uit Apeldoorn, opgericht in 1937. Het bedrijf is gespecialiseerd in (speciaal) transport, distributie, warehousing en Value Added Services.

Hoewel het MVO-beleid van Beekman Transport naar eigen zeggen nog in de kinderschoenen staat, zijn de eerste stappen naar een groenere bedrijfsvoering al gezet. Zo is inmiddels 60% van het wagenpark vervangen door de zgn. milieuvriendelijke EURO 6-trucks, welke aan zeer scherpe emissie-eisen voldoen. Deze vrachtwagens ontwikkelen minder roet, hebben een efficiënt verbrandingsrendement en een lage brandstofconsumptie en CO2-uitstoot. Daarnaast doet Beekman onderzoek naar het huidige elektraverbruik van zijn sites met als doel in de nabije toekomst extra energiebesparende maatregelen te nemen.

Onze uitdaging

Het warehouse van Beekman Transport is 5.000 m2 groot en dient als opslagruimte van waaruit goederen dagelijks naar bestemmingen over de hele wereld worden getransporteerd. De directie van Beekman Transport was geïnteresseerd in het besparingspotentieel van het Vickers EMS, mede vanwege de te behalen (financiële) quick-wins. Sprinx kreeg na technische opname opdracht om in maximaal 18 maanden minimaal 25% te besparen op het gasverbruik.

Deze locatie in Apeldoorn maakt gebruik van acht heaters, verspreid over diverse ruimten, die alle gekoppeld dienden te worden aan het Vickers EMS.

Gasconsumptie dankzij Vickers met twee-derde teruggebracht

Het systeem is in augustus 2014 geïnstalleerd en opgeleverd, wat ervoor zorgde dat er vanaf september werd bespaard. Na exact een jaar heeft het Vickers EMS een besparing van maar liefst 66% gerealiseerd, zelfs na graaddagencorrectie. Dit staat gelijk aan een reductie van bijna 40.000 m3 gas en 70.000 kg CO2. De terugverdientijd is uiteindelijk gehalveerd en uitgekomen op 0,76 jaar (9 maanden).

Gasverbruik Beekman Transport

Beekman beschikt over meer sites in de buurt van het huidige warehouse, maar deze hallen worden gehuurd van andere bedrijven. Sprinx is momenteel in gesprek met de klant om te inventariseren wat de mogelijkheden zijn voor het uitbreiden van het Vickers systeem binnen de rest van deze panden.

NB: Omdat het verbruik van de heaters weersafhankelijk is, corrigeert Sprinx de besparing op basis van de gemiddelde buitentemperatuur van de betreffende periode, de zogeheten graaddagen. Dat geeft een realistisch beeld van wat het Vickers EMS daadwerkelijk heeft bespaard.

Beekman Transport

“Ik kan niet anders zeggen dan dat het Vickers EMS boven verwachting heeft gepresteerd en ik ben erg blij dat we dankzij het systeem onze energierekening flink hebben kunnen verlagen. Tel daarbij op de korte terugverdientijd en het is duidelijk dat het hier om zeer efficiënt product gaat.”

Martin Beekman, Directeur Beekman Transport Logistics & Warehousing B.V.

Besparingen

66% Besparing
39.179 m3 Gas
69.738 kg CO2
0.76 jaar Terugverdientijd

Meer weten over Vickers EMS?

Ben je overtuigd van Vickers EMS of wil je meer informatie? Bel ons dan op 010 - 225 06 00, vul het contactformulier in of stuur een mail.

Bel ons op +31 (0)10 225 06 00 of klik hier