Klimaatinstallaties grootste energieslurpers binnen je kantoorpand

Kennisblog

29-01-2018 | De klimaatinstallaties (HVAC) van een gebouw zijn verantwoordelijk voor gemiddeld 70% van het totale energieverbruik. Ongeveer 67% van deze installaties functioneren niet goed, ongeacht de leeftijd of het energielabel van het gebouw. Dat is zonde, want een betere afstelling van deze installaties kan al snel 10% aan energiebesparing opleveren, zónder extra maatregelen te nemen, kosten te maken of verlies van comfort.

Bij commerciële instellingen komen sales en omzet op de eerste plaats. Er is niet altijd aandacht voor kostenbesparing. Hiervoor dienen namelijk vaak flinke investeringen gedaan te worden en deze passen niet altijd binnen budget. Door energie te besparen, maak je juist budget vrij voor verdere investeringen. Maar hoe pak je dit aan?

In 4 stappen naar 100% energy efficiency

De volgende stappen kun je doen om 100% energie efficiënt te worden. De kosten die wij maken om je hierbij te helpen, worden altijd gedekt door de besparing. Afspraken leggen wij vast in een prestatiecontract. Halen we de doelstellingen niet, leggen wij het verschil bij. Je loopt dus geen risico!

Stap 1 | Meten = weten

We starten met een uitgebreide inventarisatie van je huidige verbruik en de gewenste behoefte. Op basis van deze nulmeting maken wij een besparingsadvies op maat.

Stap 2 | Quick wins

Wij richten ons eerst op de quick wins: energiebesparende maatregelen die wél geld opleveren maar jou niets kosten. Zo bespaar je al snel 10%!

Stap 3 | Meer besparen met extra maatregelen

Het budget dat hiermee vrijkomt, kunnen we vervolgens gebruiken voor kleine extra energiebesparende maatregelen. Hiermee kan de besparing oplopen tot 30% of zelfs meer! De terugverdientijd van deze maatregelen ligt vaak niet hoger dan 3 jaar. Wij bieden je daarnaast behoud of zelfs verbetering van comfort.

Stap 4 | Langdurig partnership

Het beste resultaat kun je bereiken door het complete energiemanagement aan ons over te dragen. Door je pand langdurig te monitoren, zowel op locatie als op afstand, kunnen we de voortgang goed in de gaten houden en kunnen we nog meer besparingen op maat bieden.

Wil je meer informatie over wat we voor je kunnen betekenen? Kijk dan op onze pagina SEE!

Neem contact op voor een vrijblijvende intake!

Too good to be true? Onze specialisten komen graag bij je langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn, een intake is altijd gratis en vrijblijvend. Neem contact op met een van onze specialisten op +31 10 225 06 00 of via info@sprinxinternational.com

Maak nu een afspraak!

Energieverbruik in een kantoorpand