Cheetah erkende besparingsmaatregel – combineer met EIA voor extra (belasting)voordeel!

27-06-2017 | Als ondernemer kan het lastig zijn wegwijs te maken in de wereld van energiebesparing. Welke maatregelen bestaan er en welke zijn er concreet op jouw bedrijf van toepassing? Om je hierbij te helpen heeft de overheid eind 2015 een lijst met erkende maatregelen voor energiebesparing ontwikkeld voor bedrijven, scholen en ziekenhuizen.* Deze lijst komt voort uit de afspraken in het Energieakkoord voor duurzame groei.

Onlangs heeft de overheid de lijst geüpdatet met een aantal uitbreidingen. Het Cheetah Energy Control werd al benoemd als erkende maatregel bij de drie sectoren Gezondheidszorg & Welzijn, Kantoren en Onderwijsinstellingen, maar is sinds deze maand uitgebreid met nog twee sectoren Sport & Recreatie en Hotels & Restaurants.

Val je met jouw bedrijf onder één van deze vijf sectoren, dan is het Cheetah systeem zeer interessant voor je! Niet alleen is het systeem goedgekeurd door de overheid, maar het bespaart je direct energie en dus geld.

Kies je dit jaar nog voor Cheetah? Dan ontvang je met de EIA 13,5% netto-belastingvoordeel!

Investeer je in 2017 in energiebesparende maatregelen, dan kun je gebruik maken van de EIA-regeling. Dit is een fiscale regeling waarmee de overheid jou ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Je mag dit jaar 55,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving.

Wanneer je gebruik maakt van de EIA heb je als ondernemer dubbel voordeel: je energiekosten gaan omlaag én je betaalt minder belasting. Voor meer informatie over de EIA en Cheetah, klik hier.

Je vindt de lijst met erkende maatregelen hier. Het Cheetah systeem staat onder:

  • Gezondheidszorg & Welzijn als maatregel 30 (p. 40)
  • Kantoren als maatregel 16 (p. 54)
  • Onderwijsinstellingen als maatregel 29 (p. 70)
  • Sport & Recreatie als maatregel 16 (p. 137)
  • Hotels & Restaurants  als maatregel 24 (p. 152)

* Bedrijven, scholen en ziekenhuizen die binnen het Activiteitenbesluit vallen dienen te voldoen aan de wettelijke energiebesparingsverplichting. Iedere eindgebruiker die meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of meer dan 25.000 m³ aardgas verbruikt dient energiebesparende maatregelen te nemen die zich binnen 5 jaar terugverdienen.

Cheetah erkende besparingsmaatregel