Restaurant De Beren Barendrecht bespaart 59% dankzij efficiënte aansturing keukenventilatie

03-05-2017 | Restaurant De Beren in Barendrecht is blij met de grote energiebesparing die het heeft weten te realiseren dankzij Cheetah Energy Control: “Voor ons was vooral belangrijk dat het systeem niets zou veranderen aan het werkcomfort van het keukenpersoneel. En dat is gelukt! De chefs doen nog steeds wat ze altijd al deden, maar nu is de energierekening fors lager,” aldus Melvin van der Wielen, Facility Manager bij De Beren Holding. “We zijn de mogelijkheden aan het bekijken om andere restaurants ook te voorzien van het systeem van Sprinx.”

Sprinx heeft Cheetah eind maart in de keuken van restaurant De Beren Barendrecht geïnstalleerd. Direct na installatie is het dagelijkse verbruik aanzienlijk afgenomen:

Motortoerental restaurant De Beren Barendrecht

Realtime monitoring

Om de prestaties van Cheetah nauwkeuriger te monitoren is 2 weken vóór de installatie Eniscope geplaatst in het restaurant. Dit systeem geeft de gebruiker realtime inzicht in het energieverbruik, van één individuele installatie tot een volledige vastgoedportefeuille. Dankzij de nauwkeurige vergelijking van de metingen vóór en na installatie zijn de prestaties van Cheetah nog beter te bewijzen. De terugverdientijd van Cheetah ligt op een kleine 2 jaar.

Restaurant de Beren Barendrecht bespaart 59% energie